Cada any: 8 de març, Dia Internacional de la Dona. Una data en què reivindiquem la defensa dels drets de les dones i exigim la igualtat d’oportunitats a tots els àmbits. Des del Grup Socialista fem un pas endavant: Volem que sigui 8 de març tots els dies de l’any.

Encara avui la igualtat d’oportunitats entre dones i homes està lluny de ser real. Veiem com el neoliberalisme patriarcal s’ha fet fort en una part de la nostra societat, i ho fa amb una aparença de neofeminisme basat en la suposada llibertat d’elecció de les dones per mercantilitzar el seu cos. Per altra banda, en una jornada com la del 8 de març no podem deixar de recordar les esfereïdores dades oficials de violència masclista: 60 dones assassinades l’any 2015 a tot l’Estat, 6 d’elles a Catalunya, al 2016, 6 a Catalunya i 44 a tot l’Estat. En el temps que portem de 2017: 10 víctimes, 1 a Catalynya. Des del PSC tornem a exigir, una vegada més, que els governs estatal i català liderin el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, amb tots els agents polítics i socials per garantir recursos.

Hi ha una realitat, i és que les dones només hem avançat amb governs progressistes, i molt especialment, governs socialistes amb polítiques transversals de gènere. La voluntat per la igualtat es demostra en el dia a dia. Un clar exemple el tenim a Castelldefels, on s’han situat les polítiques d’Igualtat en l’agenda política. S’ha posat en marxa l’Espai Montserrat Roig, al Centre Cívic de Canyars, destinat a assessorar, defensar i protegir a la dona, eradicar el masclisme i la societat patriarcal. El centre garanteix un impuls a les polítiques d’igualtat, d’atenció a les dones i al col·lectiu LGTBI. En la mateixa línia, treballem per potenciar el Circuit contra la violència masclista a Castelldefels, a través de la Comissió de Casos per oferir millor atenció a les dones que han patit violència masclista. Accions que permeten lluitar per la igualtat i la defensa dels drets de les dones. El 8 de març, i tots els dies de l’any.