El Govern sustenta la seva decisió en conviure al costat dels treballadors i garantir una neteja de qualitat per Castelldefels

 

“Tenim clares les nostres prioritats: Oferir un servei de neteja a l’alçada d’una ciutat com Castelldefels, garantir les condicions laborals de la plantilla, escollir una opció econòmicament viable amb un servei flexible, i el respecte pel medi ambient”. Són paraules de la Primera Tinenta d’Alcaldia, Maria Miranda (PSC), en explicar els motius que han portat a l’Equip de Govern a decantar-se per la municipalització del servei de neteja.

L’Executiu va iniciar la legislatura amb el repte de donar una solució al servei de reserva viària, recollida de residus, i gestió de la deixalleria. Després de 10 anys en què la gestió del servei ha estat a càrrec d’una empresa local, el Govern ha encarregat estudis per decidir entre fer una nova licitació, la qual cosa no es va aconseguir en l’anterior legislatura, o assumir la gestió directa per part de l’Ajuntament. L’opció escollida ha estat la segona. A més, el Consistori encomana la gestió a l’empresa municipal Societat d’Aparcaments de Castelldefels, que en sis mesos iniciarà la prestació del servei a partir d’una assignació pressupostària de 5,6 milions d’euros. “És una proposta flexible. El contracte amb SAC es podrà revisar cada any. Això ens pemretrà reflexionar, incorporar noves tecnologies, etc”.

El Govern ha valorat que, des d’un punt de vista econòmic, “amb la municipalització, tots els recursos públics que s’inverteixin tindran una repercussió en la millora dels serveis”. La despesa final del nou servei no suposarà cap increment fiscal. Amb els recursos que l’Ajuntament preveia utilitzar per la neteja, sense increment, “es podrà prestar el servei amb més qualitat i assumir una inversió molt ambiciosa de prop de 10 milions d’euros en equipaments, vehicles, contenidors, etc”.

Maria Miranda (PSC) destaca que “la municipalització permetrà que l’Equip de Govern estigui més a prop dels treballadors, garantint un salari digne i el respecte dels drets laborals. A més, aquesta opció coincideix amb la sensibilitat mediambiental del Govern: Es fomentarà el reciclatge i treballarem perquè tots els processos siguin mínimament contaminants”.